lauantai 15. syyskuuta 2007

JUST JOO

Koko viikko oli superaurinkoinen ja suunnittelin viikonlopuksi vaikka mitä. Ja nyt sit sataa, eikä ihan vähän. Mulla on kyllä sadetakki ja kumisaappaat, mutta tuolla tarvittaisiin vielä kurahousut. No, enpähän pääse kaupungille tuhlaamaan rahaa. Suurin osa suunnitelmistani sisälsi rahan tuhlaamista.

Pyykit on kuitenkin pakko pestä, vaikkei parvekkeella voikaan nyt kuivattaa. Taidan sytytellä aika paljon lämpökynttilöitä, se ehkä auttaa vähän (tai sitten saan oman pikku sademetsän, mikä on ihan kiva sekin). Isoäitini kuivattaa kiireistä pyykkiä uunissa tai uunin edessä, mutta mun uunini on liian pieni, siellä ei kuivuisi kuin parit kalsarit.

Ai niin, lauantaina tulee Knalli ja sateenvarjo! Ehdin kerrankin kuunnella! Tämähän olikin ihan hyvä juttu.

6 kommenttia:

Lupus kirjoitti...

Äh, minä unohdan aina kuunnella Knallin ja sateenvarjon!

Apina katolla kirjoitti...

Se tulee höhlään aikaan. Mutta voin kertoa olennaisen viime lauantain jaksosta: keskenään vaihtuvat objektit olivat ydinase ja kotiviinipullo.

Niille, jotka eivät tiedä, Knallin ja sateenvarjon juoni on yleensä suunnilleen tämä: kaksi laiskaa ja kelvotonta Whitehallin virkamiestä saa yhden tärkeän ja yhden vähemmän tärkeän tehtävän, tai vaihtoehtoisesti saa vain sen tärkeän tehtävän ja jollakulla muulla on yhtaikaa menossa joku toinen, aivan erilainen projekti. Nämä projektit risteävät ja seuraa väärinkäsitys. Sitten kaksi juttua vaihtaa paikkaa, esimerkiksi kloonilehmää kuljetetaan herttuattaren limusiinissa ja herttuatarta kloonilehmän karjankuljetusvaunussa. Tärkeät ihmiset suuttuvat.

Kelvottomat virkamiehet paikkaavat virhettänsä tyhmästi, mikä johtaa uusiin väärinkäsityksiin ja yhä suurempaan sotkuun, mutta lopuksi kaikki kääntyy hyväksi. Loppupuolella kuullaan aina uutislähetys, jossa kerrotaan sekasorrosta tai luonnonkatastrofista.

Anonyymi kirjoitti...

Siis kuunnelma? Ilmeisesti raatiosta, mutta miltäpä taajuudelta ja milloin? Ehkä tuolla voisi korvata Kyllä, herra ministerin jättämää aukkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Knalli ja sateenvarjo? Mie Enkkulassa asuva en ole koskaan kuullutkaan! Onko se jonkun täkäläisen (siis tästä vinkkelistä) kirjoittama? Kerro lisää!

Lontooseenkin on ollut syksy, jos se yhtään lohduttaa...

Apina katolla kirjoitti...

Voisin hyvin kuvitella, että Knalli ja sateenvarjo paikkaa Ministerin jättämää aukkoa sielussa, vaikka onkin enemmän puska- kuin poliittisen farssin puolella. Ylen ykköseltä lauantaisin klo 15.00, latinankielisten uutisten jälkeen.

Kaijis, se on tosiaan teikäläinen kuunnelma, alkuperäinen nimi on The Men from the Ministry, mutta sitä ei ole esitetty siellä vuoden -77 jälkeen. (Tarkistin Wikipediasta, joka joko on oikeassa tai sitten ei ole.) Täällä se on pyörinyt vuodesta 1979.

Anonyymi kirjoitti...

Knalli ja sateenvarjo on ihan ehdoton kuunnelma. Sopii näin virkamiehelle ja olemme opettaneet lapset kuuntelemaan sitä. Jopa satunnaiset lauantaivieraatkin joutuvat kuuntelemaan ...

Lisävinkki: Helsingin kirjastoista löytyy muutama CD-levy kuunnelmaa ja nyt syksyllä alkoi koko sarja uudelleen alusta. Viimeisimmät tarinat on kirjoitettu vain Suomen Ylelle.