torstai 27. syyskuuta 2007

ALEPAN KASSA

Se on niin ihme olento, kuulkaa. Se on vähän kuin lentoemäntä.
Eilen illalla olimme kaverini kanssa Kurvin Alepassa ja näimme kylmäkaapilla kamalan: puliukko oli niin humalassa, että sen housut putosivat. Se ei itse huomannut, mutta minä en voinut olla huomaamatta kun sellainen ruma, laiha takapuoli vilkkui. Luulin vielä, että puliukolla oli jotkut kummalliset sumopainijan kalsarit, mutta kaverini sanoi myöhemmin, että se oli ollut peppuvakoon tungettua vessapaperia. Me otimme nopeasti appelsiinimehua emmekä jääneet juttelemaan pultsarin kanssa.
Uudestaan tapasimme kassajonossa. Pultsari hoippui takanamme sen näköisenä, että kohta kaatuu, ja vilkuilin koko ajan sivusilmällä, koska pitäisi väistää. Se oli hakenut sikspäkin eikä ollut laittanut sitä muiden ostosten joukkoon koriin, vaan kantoi sitä kainalossa, ja kohta kuului pam ja räks ja koko mesta alkoi haista oluelta. Myyjä, sellainen parikymppinen, 40-kiloinen, reippaannäköinen tyttö, vilkaisi jonon ohi ja totesi tilanteen, mutta jatkoi myymistä ilmeen muuttumatta millään lailla. Ystävällisesti jokaiselle "hei" ja hinta ja kiitos. Ilmeisesti vartijaa ei ollut saatavilla tai sitten se kutsutaan huomaamattomasti jollain salanapilla tiskin alta.
Siinä vaiheessa kun minä ja kaveri maksoimme ostoksiamme, pultsarin housut olivat pudonneet jo polviin asti ja äijä hoippui kohti kassaa loput ostokset korissa, munat heiluen, ja selitti että "enkai minä vaan pudottanut kaljaa". Myyjä sanoi iloisesti hymyillen "hei!" ihan niin kuin muillekin. Emme ehtineet nähdä, miten hyvin maksaminen onnistui tai tuliko paikalle vartija tai ambulanssi (varmaan joo), mutta sen vaan sanon että on kovahermoista väkeä nämä kassaneidit.

Ei kommentteja: